Het is zover, wij mogen weer !!!!

Het advies voor amateurkoren om niet samen te zingen, is ingetrokken. Ofwel: de vlag kan uit, vanaf 26 juni is er geen bezwaar meer tegen repeteren en kunnen we zelfs weer uitvoeringen verzorgen. Buiten én binnen. Samen zingen: het kan en mag weer!

Dat bleek uit de persconferentie van het kabinet op 18 juni. “Alles wat op anderhalve meter kan, mag dan weer”, zo liet Mark Rutte weten. In antwoord op een vraag na afloop, bevestigde hij nog eens dat zingen weer kan en mag.

Zingen moet nog wel aan de hand van het protocol en dus op anderhalve meter afstand. Dus dat vraagt nog wel wat improvisatievermogen. Maar toch: dat het kabinet een grotere stap durft te zetten met inbegrip van de koren, én eerder dan gedacht, is uiteindelijk toch verrassend.

Dit houdt dus in dat vanavond de laatste repetitie achter buiten bij Mart is en vanaf volgende week dinsdag we gewoon weer naar binnen mogen. Ook gaan we dan weer onze oude tijden oppakken (20:00u – 21:45u) incl. de tussen liggende pauze.

De laatste versoepeling kwam sneller dan verwacht en we snappen als er leden zijn die om welke rede dan ook nog twijfels hebben aan deze verruiming en nog niet zouden willen starten. Hier hebben wij dus alle begrip voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s